Fjordhaven

Vi dyrker muslinger i Roskilde Fjord. Vi spiser muslingerne, hygger os og lærer meget mere om fjorden og opgaverne, man har som bonde på fjorden.

Vi dyrker muslinger

At dyrke muslinger
Vores blåmuslinger hænger i ”sokker” på liner. Når vi dyrker muslinger på liner, kommer muslingerne op i vandet, frem for at ligge på bunden. Det giver muslingerne mere næring – og os kødfulde muslinger uden sand. Samtidig ødelægger vi ikke fjordbunden, når vi høster muslingerne.

Vi samler små muslinger der sætter sig udenpå vores sokker, på vores liner og reb – og får dem til at vokse videre i vores sokker. På den måde er vores fjordhave en integreret del af det naturlige liv i fjorden.

Vi har i 2023 – 2024 tilladelse til at sætte 8 liner ud i Roskilde Fjord.

Vores muslinger er blevet undersøgt for tungmetaller. Undersøgelserne viste at muslingerne fra Roskilde Fjord er velegnede til at spise.

Hvad laver en fjordbonde?
Vi tager ud og ser til vores muslinger, vi serverer muslinger til forskellige arrangementer ligesom der er uddeling af muslinger til medlemmerne. Derudover tager vi på ture til andre Fjordhaver.

To gange om året omsokker vi vores muslinger. Her har vi alle muslinger oppe og sorterer dem efter størrelse. Så vi samler de muslinger, der er blevet store nok til at spise og hænger dem ud i vandet igen. Så kan vi hente en sok med store spiseklare muslinger til vores medlemmer og arrangementer.

At dyrke muslinger er også en måde at møde nye mennesker og komme ud og sejle på fjorden og helt tæt på livet under vandoverfladen.

Tak for støtten
Fjordhaven er støttet af VELUXFONDEN og Friluftsrådet. Mange tak, vi er meget taknemmelige for støtten, der gør det muligt for os at udvikle Fjordhaven.  Vi startede i 2021, og vi samler hele tiden nye erfaringer med hvordan vi bedst kan dyrke muslinger. Hvordan smager muslingerne bedst? Hvordan gør andre fjordbønder rundt omkring i Danmark?

Vores motto er, at det skal være sjovt og lærerigt at være med i Fjordhaven 😉

Vi er nu 56 medlemmer. Vi har altid plads til nye medlemmer, både aktive medlemmer og støttemedlemmer.

Velkommen i Fjordhaven!

Du kan blive medlem her

 

Vil du gerne vide mere?

Hvis du tænker, at det her med Fjordhaven måske er noget for dig, så kontakt en af nedenstående :

 Hans-Erik  Germuth   3155 2468

 

 

Gert Skou-Madsen 6148 6181

 

Du kan også udfylde nedenstående formular med dit navn og email, så vil vi sende dig informationer om Fjordhaven så du kan overveje et medlemsskab.