Fjordhaven - Roskilde Fjord

Spis muslinger fra Roskilde Fjord

Analyser viser at muslinger fra Roskilde Fjord er særdeles velegnede til at spise. Vær med i Fjordhaven og bliv en del af fællesskabet. Vi dyrker muslinger, som renser fjorden, og som er én af de allermest bæredygtige fødevarer, når vi ser på CO2-udslip.

– et projekt i Roskilde Oplevelseshavn

 Fjordhaven danner grobund for en større forståelse af fjorden og er et  fællesskab på tværs af baggrund og alder, hvor medlemmerne passer og høster muslingerne. Projektet fik sidste år en bevilling fra VELUX FONDEN (https://veluxfoundations.dk) til etablering og realisering.

I foråret 2023 har vi fået en bevilling fra Friluftstrådet til fortsat udbygning af  Fjordhaven og  arbejdet med at sikre en øget medlemsskare.

Maritime nyttehaver har vundet indpas mange forskellige steder i Danmark, og vi arbejder på at etablere maritime nyttehaver i bunden af Roskilde Fjord. En maritim nyttehave er et hobbyanlæg, hvor vi i første omgang har fokus på blåmuslinger. Senere kan haven måske udvides med tang og østers, som er naturligt forekommende i Roskilde Fjord.

Du kan blive klogere på, hvorfor det er vi  vil dyrke muslinger og forstå, hvad en maritim nyttehave er i denne video:

Afspil video

Vil du gerne være med i arbejdsgruppen?

Hvis du tænker, at det her med Fjordhaven er noget for dig, så kontakt en af nedenstående :

 Hans-Erik  Germuth   3155 2468

 

 

Gert Skou-Madsen 6148 6181

 

Din faglige baggrund, alder og beskæftigelse er egentligt ikke så vigtigt, det vigtige er at du har lyst til at bidrage med en arbejdsindsats her i startfasen.

Du kan også udfylde nedenstående formular med dit navn og email, så vil vi sende dig informationer om Fjordhaven så du kan overveje et medlemsskab.