HVEM ER VI
Bestyrelse - Ansatte - Frivillige

Kontakt til bestyrelsen kan ske via vores kontaktinformation.

Projektleder og Formand

Maria Kristina Holst Palner er formand og ansat hos Roskilde Oplevelseshavn som projektleder og naturformidler. Hun er uddannet biolog fra Københavns Universitet og har en masse erfaring med formidling- og undervisningsudvikling fra både Zoologisk Have og Den blå Planet. Inden hun kom til ROH i August 2020, arbejdede hun med videnskabelig formidling og projektkoordinering på Aarhus Universitet. Hun har en del år bag sig som kasserer i Dansk Havpattedyrs forening som hun netop er trådt tilbage fra. Maria har en vision om at viderudvikle Roskilde Oplevelseshavns gode koncept om at oplyse om fjordens økosystem og miljø, samt bringe gæsterne tæt på naturen.

Image 2

Ansat

Mette Damby har været ansat i siden 2013. Mette står for vores daglige drift, og er platformens opsynskvinde. Hun har bl.a. til ansvar at fodre vores dyr og holder maskineriet igang med hendes fantastiske ordenssans og kærlighed til stedet.

Bestyrelsesmedlem

Emma Bredahl er uddannet dyrepasser og har i nogle år arbejdet med koldtvandsfisk og akvarie teknik. Hendes hjerte banker for alt det med vand og hun nyder derfor at være med til at fortælle om fjordens liv og miljø, både for børn og unge men også for de voksne.  Emmas primære opgave hos ROH er at rense akvarierne og tilse beboere heri. 

“I fremtiden drømmer jeg om at vores hus, Tangloppen, kunne blive Roskildes eget videnscenter og akvarium” – Emma 

Bestyrelsesmedlem

Uffe Clemmensen er initiativtager og idemand bag etablering af Roskilde Oplevelseshavn – ROH. Ud over at være bestyrelsesmedlem hos ROH er han også formand for Roskilde og Omegns Lystfiskerklub – ROLK.

Et af hans mærkesager er, at motivere bl.a. unge til at opleve lystfiskeriet og naturen. Har dyrket sejlsport i mange år og er “vild” med alt i vores natur.

Bestyrelsesmedlem

Lea Haugegaard er uddannet i biomedicin og har det seneste år fokuseret meget på, hvordan det vi spiser, påvirker vores krop. Hun har især fokuseret på værdien i den mad, vi kan få fra havet, og vil i sit arbejde i bestyrelsen bringe denne viden i spil. Herudover elsker Lea både at bade, sejl og dykke, så hendes lyst til at engagerer sig i Roskilde Oplevelsehavn faldt helt naturligt.

Frivillig

Cæcilie Olsson er uddannet biolog fra Københavns Universitet og har en solid mængde erfaring indenfor naturformidling. Cæcilie har været en del af ROH siden 2008 og har en stor interesse i vores frivillige team og udstillingen.

Frivillig
Yvonne Olson er uddannet pædagog igennem snart 30 år. Hun begyndte som frivillig da hun holder meget af vores skønne havn, nyder fjorden, går mange ture og vinterbader.
En af Yvonnes kerneområder er børn i indskolingen, og hun vil derfor bistå os i at udvikle forløb til den gruppe. 
 
“Vi  skal beskæftige os med mad over bål, miljø/skrald og meget andet, inspireret af havnen omkring os. Det er vigtigt for mig at sammenholdet og hyggen er i højsædet” – Yvonne
 
 

Frivillig

Jørgen Brink Hansen er biolog og har undervist i biologi og bioteknologi i gymnasiet, til han gik på pension i 2018.

“Jeg tilbringer en del tid ved fjorden med kikkert, fiskestang eller snorkel og svømmefødder, så jeg har en bred interesse i det liv, der udspiller sig i og ved fjorden. Og den interesse vil jeg godt være med til at give videre til andre, særligt børn og unge.” – Jørgen

Frivillig

Hans-Erik Germuth er uddannet lærer og uddannelsesvejleder. Mens han var lærer underviste han bl.a. i natur & teknik og har i 2002 arrangeret en fælles emneuge for alle skoler i Roskilde kommune med udgangspunkt i Roskildes natur. Han har siden barnsben brugt fjorden til at svømme, sejle og fiske i – noget han stadigvæk gør. En af hans interesser er natur med udgangspunkt i fugle, orkideer og bier.