Hvem er vi

Kontakt til bestyrelsen kan ske via vores kontaktinformation.

Projektleder og Forkvinde

Maria Kristina Holst Palner er formand og ansat hos Roskilde Oplevelseshavn som projektleder og naturformidler. Hun er uddannet biolog fra Københavns Universitet og har en masse erfaring med formidling- og undervisningsudvikling fra både Zoologisk Have og Den blå Planet. Inden hun kom til ROH i August 2020, arbejdede hun med videnskabelig formidling og projektkoordinering på Aarhus Universitet. Hun har en del år bag sig som kasserer i Dansk Havpattedyrs forening som hun netop er trådt tilbage fra. Maria har en vision om at viderudvikle Roskilde Oplevelseshavns gode koncept om at oplyse om fjordens økosystem og miljø, samt bringe gæsterne tæt på naturen.

Image 2

Deltidsansat

Mette Damby har været ansat i siden 2013. Mette står for vores daglige drift, og er platformens opsynskvinde. Hun har bl.a. til ansvar at fodre vores dyr og holder maskineriet igang med hendes fantastiske ordenssans og kærlighed til stedet.

Bestyrelsesmedlem

Sidsel Hald Simonsen er uddannet marine biolog, med særlig interesse inden for dyrenes verden. Hun har arbejdet som formidler på Experimentarium i 6 år, indtil november 2020, hvor hun har formidlet faglig viden til alle aldre. Sidsel har været med i ROH siden februar 2021 og her bidrager hun med formidling og undervisning til klasser, børnehaver og havnens øvrige gæster. 

Bestyrelsesmedlem

Uffe Clemmensen er initiativtager og idemand bag etablering af Roskilde Oplevelseshavn – ROH. Ud over at være bestyrelsesmedlem hos ROH er han også formand for Roskilde og Omegns Lystfiskerklub – ROLK.

Et af hans mærkesager er, at motivere bl.a. unge til at opleve lystfiskeriet og naturen. Har dyrket sejlsport i mange år og er “vild” med alt i vores natur.

Næstforkvinde

Lea Haugegaard er uddannet i biomedicin og har det seneste år fokuseret meget på, hvordan det vi spiser, påvirker vores krop. Hun har især fokuseret på værdien i den mad, vi kan få fra havet, og vil i sit arbejde i bestyrelsen bringe denne viden i spil. Herudover elsker Lea både at bade, sejl og dykke, så hendes lyst til at engagerer sig i Roskilde Oplevelsehavn faldt helt naturligt.

Bestyrelsesmedlem

Hans-Erik Germuth er uddannet lærer og uddannelsesvejleder. Mens han var lærer underviste han bl.a. i natur & teknik og har i 2002 arrangeret en fælles emneuge for alle skoler i Roskilde kommune med udgangspunkt i Roskildes natur. Han har siden barnsben brugt fjorden til at svømme, sejle og fiske i – noget han stadigvæk gør. En af hans interesser er natur med udgangspunkt i fugle, orkideer og bier.

Jane Stiesdal

Bestyrelsesmedlem og deltidsansat

Jane Stiesdal er uddannet på Roskilde Universitet  i fagene geografi og kommunikation. I Roskilde Oplevelseshavn arbejder hun med både drift, kommunikation og dyrkning af muslinger i Fjordhaven.