ROSKILDE OPLEVELSESHAVN
Fjord - Natur - Miljø

Vi i foreningen Roskilde Oplevelseshavn, stræber efter at skabe en oase på havnen, der giver mulighed for spændende oplevelser indenfor Fjord – Natur – Miljø. Alle skal have mulighed for at komme tættere på naturen og opleve dens mangfoldighed og værdier og vi er overbevist om at nærkontakt til natur er med til at skabe en relation og en ansvarsfølelse hos vores gæster.

 

Vi ønsker at fremme oplevelsen gennem nytænkende formidling og aktiviteter der indeholder elementer af udforskning, nysgerrighed og opdagelser.

 

Roskilde Oplevelseshavn består af en smuk og æstetisk oplevelsesplatform, hvor man i løbet af året vil møde krabber og fisk i hyttefadene, et udstillings- og aktivitetshus som vi har døbt Tangloppen, her finder man akvarier og information om fjorden. Derudover byder stedet på granittrapper som gør at man kan sidde tæt på vandet og beundre granitskulpturer af fugle og dyr.

 

Som medlem af foreningen har man adgang til grejbanken og kan i samarbejde med vores naturformidlere planlægge og udføre arrangementer indenfor Fjord – Natur – Miljø.

 

Siden startskuddet på Roskilde Oplevelseshavn i efteråret 2011, er der sket en lang række ting på vores havn. Ideen med at skabe oplevelser på havnen, er båret af mange menneskers indsats og uden dem ville projektet ikke kunne være muligt. Roskilde Havneselskab, Havnens Venner, Havneforum Nationalpark Skjoldungernes Land og Roskilde Kommune har alle arbejdet med at få skabt de rigtige løsninger i projektet.

 

Ved åbningen af Roskilde Oplevelseshavn og med afsløringen af granitskulpturen ”sæl med unge” af Aase Frimodt Jensen, var grundstenen lagt til, at vi kunne udvikle vores havn til glæde for andelshaverne, borgerne og turister. Vi kan allerede nu konstatere at granitskulpturen har skabt et samlingspunkt på havnen og den bliver beundret af mange mennesker hver dag.

 

Læs foreningens vedtægter